Laško predstavlja: KOZa kvizaški kup – PRAVILA

Laško predstavlja: KOZa kvizaški kup sastojat će se od 70 kvizova koji će se igrati u 15 različitih gradova. 70 pobjedničkih ekipa s tih kvizova ostvarit će pravo nastupa na velikom finalu koje će se u lipnju igrati u zagrebačkom klubu Metropolis. Ovo što slijedi popis je nekoliko kratkih i jednostavnih pravila za sudjelovanje na kupu.

1. Ekipa koja pobijedi na kvizu u sklopu Laško predstavlja: KOZa kvizaškog kupa smije se i dalje natjecati na budućim kvizovima, ali neće moći osvajati glavne nagrade sve do velikog finala u Zagrebu.

2. Ako, primjerice, fiktivna natjecateljica Snježana Horvatić s ekipom „Znam da ništa ne znam“ pobijedi na jednom kvizu i time se kvalificira za finale, a zatim na idućem kvizu odluči nastupiti s posve drugom ekipom („Instagram profil Dejana Lovrena“), njezina nova ekipa ne smije pobijediti jer u svojem sastavu već ima pobjednicu koja se kvalificirala za finale. Ideja je da mjesto u velikom finalu osvoji 70 potpuno različitih ekipa.

3. U slučaju da bilo koja ekipa bude uhvaćena u guglanju, prepisivanju ili bilo kojem drugom obliku varanja, bit će automatski diskvalificirana. Osnovna ideja KOZe je promocija znanja u zabavnom, opuštenom i intelektualno stimulativnom okruženju, a fair play nam je na samom vrhu prioriteta.

4. Ekipa koja pobijedi na bilo kojem kvizu u sklopu KOZa kvizaškog kupa moći će odmah prijaviti dvije rezerve koje će smjeti nastupiti u velikom finalu u lipnju u slučaju da netko od originalnih članova ekipe ne može sudjelovati.

5. Ako neka od prijavljenih rezerva u međuvremenu slavi na bilo kojem kvizu u sklopu kupa, ekipa koja je prijavila tu rezervu mora je zamijeniti. Finalisti kupa ne smiju biti rezerve konkurentskih ekipa.

6. Zbog ograničenog broja mjesta u kafićima u kojima će se igrati kup, molimo sve zainteresirane kvizašice i kvizaše da svoje ekipe prijave na vrijeme kako bismo im rezervirali stol. Prijave se zatvaraju kad se kapacitet ugostiteljskog prostora popuni.