Blog post

KOZu pod vedrim nebom zaigralo 166 ekipa, trijumfirala ekipa “Zbrda zdola”

08/29/2019Sven Mikulec

Nakon što smo dva puta morali pomicati termin zbog najavljenog nevremena, prošlu smo nedjelju, 25. kolovoza, konačno na zagrebačkom Trgu dr. Franje Tuđmana održali KOZu pod vedrim nebom, dugo pripremani open air kviz općeg znanja. Mjeseci planiranja, živciranja i zivkanja DHMZ-a na kraju su se isplatili. U partnerstvu s Laško pivom i pod vodstvom uvijek nadahnute perjanice hrvatske stand-up scene, Gorana Vugrineca Goca, na zelenoj je livadi našu KOZu zaigralo nevjerojatnih 166 ekipa.

Nakon tri sata igre i diljenja nagrada, titulu pobjednika najveće KOZe u povijesti kući je ponijela ekipa Zbrda zdola. Tajana Milković, Karlo Lugomer, Mladen Vukorepa i Krešimir Štimac regularni dio kviza završili su na prvom mjestu, a zatim ulogu favorita potvrdili i u finalnoj igri protiv ekipe Lonestar, u kojoj su slavili 8-7. Hrvoju Šoštariću, Luki Puoviću, Borisu Adamecu i Petru Bagariću pobjede na KOZi nisu nimalo strane, ali ovaj su put pošteno stisnuli ruke za nijansu boljoj ekipi.

Fenomenalne partije odigrale su i ekipe Laki muškarci, Vidim ose, Samson in Dalila, Čonjci, Alpe-Dunav-Radnić, Gnjev protivan stroju, E pluribus anus i Pice ubojice, koje su nadopunile prvih deset mjesta na ljestvici.

Veliki nagradni fond omogućili su KOZini dragi partneri Laško pivo, Brewbites, Fox in a Box, Pauza.hr, Tehnički muzej Nikola Tesla, Bonk, Smashit, Metropolis, Školska knjiga, Znanje, Vorto Palabra, Mizantrop, Volim ljuto, OPG Mario Krog MILK BAR, Didov san, HBO, Lajnap, Cukeraj, Carta Magica, Polleo Sport, Red Bull, Slagalica print plus, Zagreb facts, Serijala, Nextbike. Hvala sponzorima što su nam ponovno pomogli poslati jasnu i glasnu poruku da se znanje itekako isplati.

S obzirom na velik broj bodova u regularnom dijelu kviza (80) i na solidan broj sudionika (166 ekipa), da bi čitava stvar dobro funkcionirala bilo je potrebno okupiti kvalitetnu i brojnu ispravljačku ekipu. Sveukupno je testove ispravljalo dvadeset preciznih i usklađenih ispravljača, koji su najzaslužniji što KOZa nije potrajala do iza ponoći. Hvala vam na savjesnom i predanom radu, bili ste fenomenalni.

Osnovna ideja bila je da svim kvizašicama i kvizašima koji godinama posjećuju naše programe zahvalimo na podršci i počastimo ih nešto drukčijim kvizaškim iskustvom. Nadamo se da smo u tome uspjeli. Hvala svima na dolasku i vidimo se uskoro na nekim novim kvizaškim avanturama! Mi ćemo se par dana odmarati.

Poredak ekipa na KOZi pod vedrim nebom

Prošla vijest Iduća vijest