Blog post

Laško predstavlja: KOZa kvizaški kup

01/30/2019Sven Mikulec

S velikim zadovoljstvom konačno možemo najaviti realizaciju dugo planiranog projekta: u partnerstvu s dobro poznatim pivskim brandom  LAŠKO pokrećemo veliki pubkvizaški kup koji će se, u razdoblju od veljače do lipnja ove godine, održati u 15 različitih gradova sa sveukupno 70 kvizova!

Od malog usputnog dodatka našem dugogodišnjem filmskom kvizu, KOZa (skraćeno od „kviz općeg znanja“) u posljednje se tri godine razvila u najveći i najpopularniji pub kviz u Zagrebu. Sastavljen od stotinjak pitanja raspoređenih u šest kategorija, s prosječnom posjećenošću od iznad pedeset mahom četveročlanih ekipa, naš je kviz utvrdio svoju poziciju na pubkvizaškoj sceni metropole. Kako već dugo želimo svoju KOZu šetati i po ostalim dijelovima Hrvatske – jer je ljubav prema kvizovima sve samo ne usko vezana za Zagreb – čekali smo pravu priliku za takav pothvat i konačno je dočekali kad smo pronašli Laško pivo, partnera koji dijeli našu viziju i strast prema kvizovima i znanju.

Laško predstavlja: KOZa kvizaški kup funkcionirat će vrlo jednostavno: 70 KOZa diljem Hrvatske, 70 pobjedničkih ekipa, 70 kvalificiranih finalista za veliko finale u kojem će se u lipnju najbolje ekipe kupa boriti za glavnu nagradu i vječnu kvizašku slavu.

Za premijerno izdanje kupa odabrali smo petnaest gradova: Zagreb (10 kvizova), Samobor (10), Karlovac (10), Koprivnica (5), Virje (5), Varaždin (4), Sisak (4), Rijeka (4), Zadar (4), Split (4), Velika Gorica (4), Čakovec (2), Osijek (2), Vinkovci (1) i Županja (1). Moguće su male izmjene u odabiru gradova, kao i u broju kvizova u svakom pojedinom gradu.

Pozivnica za ekskluzivno finale, dakako, neće biti jedina nagrada na kvizovima u sklopu KOZa kvizaškog kupa: u suradnji s pokroviteljima, naš glavni partner LAŠKO i mi osigurat ćemo privlačne nagrade na kakve smo našu publiku već navikli.

Svaka ekipa koja se želi natjecati na KOZa kvizaškom kupu morat će se držati nekoliko jednostavnih pravila:

  1. Svaka ekipa smije se sastojati od minimalno dvije i maksimalno četiri osobe.

  2. Ekipa koja pobijedi na kvizu u sklopu Laško predstavlja: KOZa kvizaškog kupa smije se i dalje natjecati na budućim kvizovima, ali neće moći osvajati glavne nagrade sve do velikog finala u Zagrebu.

  3. Ako, primjerice, fiktivna natjecateljica Snježana Horvatić s ekipom „Znam da ništa ne znam“ pobijedi na jednom kvizu i time se kvalificira za finale, a zatim na idućem kvizu odluči nastupiti s posve drugom ekipom („Instagram profil Dejana Lovrena“), njezina nova ekipa ne smije pobijediti jer u svojem sastavu već ima pobjednicu koja se kvalificirala za finale. Ideja je da mjesto u velikom finalu osvoji 70 potpuno različitih ekipa.

  4. U slučaju da bilo koja ekipa bude uhvaćena u guglanju, prepisivanju ili bilo kojem drugom obliku varanja, bit će automatski diskvalificirana. Osnovna ideja KOZe je promocija znanja u zabavnom, opuštenom i intelektualno stimulativnom okruženju, a fair play nam je na samom vrhu prioriteta.

  5. Ekipa koja pobijedi na bilo kojem kvizu u sklopu KOZa kvizaškog kupa moći će odmah prijaviti dvije rezerve koje će smjeti nastupiti u velikom finalu u lipnju u slučaju da netko od originalnih članova ekipe ne može sudjelovati.

  6. Ako neka od prijavljenih rezerva u međuvremenu slavi na bilo kojem kvizu u sklopu kupa, ekipa koja je prijavila tu rezervu mora je zamijeniti. Finalisti kupa ne smiju biti rezerve konkurentskih ekipa.

  7. Zbog ograničenog broja mjesta u kafićima u kojima će se igrati kup, molimo sve zainteresirane kvizašice i kvizaše da svoje ekipe prijave na vrijeme kako bismo im rezervirali stol.

Detaljan raspored održavanja kvizova za vrijeme kupa tek slijedi. Veselimo se ugodnom kvizaškom druženju uz LAŠKO sve do ljeta!

O Laško predstavlja: KOZa kvizaškom kupu

Pravila

KOZa, kviz općeg znanja: Struktura pitanja

VELIKO FINALE LAŠKO KUPA 30.06.

Prošla vijest Iduća vijest