Blog post

Siječanjska depresija sve je manja, daj mi malo općeg znanja!

01/23/2019Sven Mikulec

U četvrtak, 31. siječnja, s početkom u 19:15 sati odigrat ćemo 62. po redu KOZu, kviz općeg znanja. U prostoru Metropolis kluba (Avenija Dubrovnik 10) ispunjenog standardnom dozom pozitivne energije i mirisa friško ispečenih kokica naš voditelj i stand-up legenda Goran Vugrinec Goc provest će vas kroz šareni, dinamični i raznovrsni kviz od stotinjak pitanja raspoređenih u šest kategorija, a nakon dva i pol sata igre podijelit ćemo glavne nagrade koje su i ovaj put pripremili naši dragi sponzori.

Svaka ekipa može imati maksimalno četiri članice/člana, ulaznica se naplaćuje 20 kuna po osobi, a želite li rezervirati stol na prostorno ograničenom kvizu savjetujemo vam da što prije skupite ekipu i prijavite se putem ove jednostavne poveznice:

BACI KOZu DA SE IGRAMO

Za sve koji dosad nisu imali priliku zaigrati KOZu, red bi bio da malo predstavimo kategorije.

Opći kaos donosi 20 pitanja iz svih mogućih područja općeg znanja formuliranih na klasičnom pubkvizaškom “pitanje-odgovor” principu.

15 razloga zašto te mrzim naša je slikovna “A, B ili C” kategorija znatno jednostavnija od Općeg kaosa, ali ipak s ponekim twistom.

Multimedijalna kaljuža, pomalo nepravedno proglašena najtežom kategorijom u povijesti kvizova, sastoji se od pet filmića koje smo specijalno montirali za KOZu. U svakom filmiću morate paralelno analizirati video, audio i titlove.

Čija mama crne brege dere igra je asocijacija u kojoj je pet točnih odgovora na postavljena pitanja ujedno i pet hintova koji upućuju na stvarnu osobu.

Plimni val naša je slušna kategorija. Audiozapis od tri minute sastoji se od 10 različitih segmenata koje morate prepoznati, a pritisak raste jer je svaki ukomponirani segment sve kraći i kraći.

Točno u podne finalna je, brzopotezna kategorija rezervirana za dvije najuspješnije ekipe na kvizu. Svaka ekipa ima 90 sekundi da ponudi što je više moguće točnih odgovora.

Vidimo se u četvrtak, 31. siječnja!

Prošla vijest Iduća vijest