Blog post

Srknite čaj, drmnite lozu, odigrajte prvu ovogodišnju KOZu!

01/09/2019Sven Mikulec

Dragi svi,

naša se KOZa pošteno odmorila i jako zaželjela vašeg društva. U četvrtak, 17. siječnja zato ćemo održati naš prvi kviz u novoj godini. Pod vodstvom Lewisa Hamiltona domaće stand-up scene, neukrotivog Gorana Vugrineca Goca, odigrat ćemo veseo, zabavan i šaren kviz općeg znanja. Kviz će početi u 19:15, svaka se ekipa može sastojati od maksimalno četiri osobe, a ulaznica se naplaćuje 20 kuna po bulji. Želite li zaigrati prvu KOZu u dvijeidevetnaestoj, prijavite svoju ekipu ovom pristupačnom prijavnicom:

DAJTE MI STOL ZA KOZu

Za one koji još nisu imali priliku zaigrati KOZu, ukratko ćemo predstaviti njezine kategorije. Opći kaos donosi 20 pitanja iz svih mogućih i nemogućih područja općeg znanja formuliranih na klasičnom pubkvizaškom “pitanje-odgovor” principu.15 razloga zašto te mrzim naša je slikovna “A, B ili C” kategorija.Sofijin izbor donosi četiri različita tematska seta pitanja, a sretnici koje voditelj izvuče iz šešira imaju priliku odabrati dvije kategorije na koje zatim mora odgovarati cijela dvorana.Multimedijalna kaljuža od ekipa zahtijeva istovremenu analizu slike, zvuka i teksta u posebnim filmićima koje smo montirali specijalno za kviz. Svaka snimka pušta se dva puta. Primjerice, u ovoj snimci traži se ime filma (video), ime serije (audio) i ime pjesme (titlovi):

Čija mama crne brege dere naša je igra asocijacija. Postavimo vam pet pitanja, vaših pet točnih odgovora na ta pitanja ujedno su i hintovi koji upućuju na jednu stvarnu osobu.Plimni val naša je najnovija kategorija, a donosi jednu dugačku audiosnimku koja se sastoji od deset različitih segmenata. Morat ćete prepoznati svaki od tih segmenata, a kako bismo opravdali ime rubrike, svaki od tih deset segmenata sve je kraći što smo bliže kraju snimke.

Točno u podne naša je brzopotezna, najslabijakarikasta finalna kategorija rezervirana za dvije ekipe koje su dotad skupile najviše bodova. U ovoj igri saznajemo konačnog pobjednika tog izdanja KOZe.Osnovna ideja KOZe uvijek je bila da se opustimo, zabavimo i naučimo nešto novo. Vidimo se u četvrtak na 61. KOZi!

Prošla vijest Iduća vijest