Na tupe olovke požali se TOZ-u – ne budi sam u kući, zaigraj božićnu KOZu!

12/05/2018Sven Mikulec

Nakon skitanja po Fuliranju, KOZa se vraća kući!

U nedjelju, 16. prosinca s početkom u 19:15 u Metropolisu ćemo odigrati 59. po redu KOZu, kviz općeg znanja. Veseli i šareni predbožićni kviz od stotinjak pitanja podijeljenih u šest-sedam kategorija vodit će Goran Vugrinec Goc, stand-up legenda i tip koji je neizostavan član naših kvizaških projekata već šest godina. Svaka ekipa može se sastojati od najviše četiri osobe, ulaznica se naplaćuje 20 kuna po bulji, a želite li rezervirati svoj stol u prostorno ograničenom Metropolisu, lijepo vas molimo da svoje ekipe prijavite što je prije moguće putem ove suptilne i neupečatljive poveznice:

PRIJAVLJUJEM EKIPU NA PREDBOŽIĆNU KOZu


Za sve koji dosad nisu imali priliku odigrati KOZu ukratko ćemo predstaviti osnovnu strukturu kviza. Za svako pitanje predviđeno je 30 sekundi vremena. Prva kategorija, Opći kaos, donosi 20 pitanja iz svih mogućih područja općeg znanja formuliranih na standardnom kvizaškom pitanje-odgovor principu.15 razloga zašto te mrzim naša je “A, B ili C” kategorija s fotografijama.Sofijin izbor ponudit će četiri različita tematska seta pitanja, a sretnici koje voditelj izvuče iz šešira moći će odabrati dvije kategorije na koje će morati odgovarati cijela dvorana.Multimedijalna kaljuža predstavlja pet različitih filmića koje smo montirali za kviz. U svakom filmiću ekipe će morati paralelno analizirati sliku, zvuk i titlove. Primjerice, u ovoj snimci traži se ime filma (video), ime serije (audio) i ime pjesme (titlovi):


Čija mama crne brege dere KOZina je klasična igra asocijacija. Pet točnih odgovora na naša pitanja donosi vam pet hintova koji upućuju na jednu stvarnu osobu čiji identitet morate otkriti.Finalna kategorija, brzopotezno rešetanje Točno u podne, na pozornicu će izvesti dvije najuspješnije ekipe kako bi se saznao konačan pobjednik kviza.Plimni val, pak, kategorija je koju smo uveli prije tri-četiri kviza i odlučili zadržati. Val vam donosi jednu dugačku audiosnimku sastavljenu od deset različitih segmenata koje ćete morati prepoznati. Caka je u tome da je svaki sljedeći segment kraći – pritisak raste, a vaš sluh i um morat će biti sve izoštreniji.

Moguće su, dakako, male izmjene u kategorizaciji pitanja – volimo isprobavati nove stvari. Vidimo se u Metropolisu oko 19:00!

Prošla vijest Iduća vijest