Koga voli Marisol, gdje glumi John Cleese – rasturite sedmi Film & TV Superkviz!

11/30/2018Sven Mikulec

Prije nego što televizorima zaplovi mali Kevin McCallister sa svojim nemarnim roditeljima (zaboravi me jednom – okej, dogodi se, zaboravi me dvaput – zovem socijalnu službu), odlučili smo u ovo predbožićno vrijeme organizirati još jedan veliki Film & TV Superkviz!

U nedjelju, 9. prosinca s početkom u 19:15 u prostoru Metropolis kluba (Avenija Dubrovnik 10) odigrat ćemo veseli, zabavni i dinamični kviz od stotinjak pitanja posvećen najvažnijim i najzabavnijim filmovima i serijama u posljednjih stotinu godina. Film & TV Superkviz! vodit će naš prekaljeni ovisnik o Netflixu Goran Vugrinec Goc, a naši dragi partneri osigurali su vrlo bogat nagradni fond koji će se pobrinuti da Metropolis ne napustite samo s lijepim uspomenama i tri pive u želucu.Svaka ekipa može imati najviše četiri članice/člana, ulaznica se naplaćuje 20 kuna po bulji, a želite li rezervirati stol u Metropolisu ispunite ovu kratku prijavnicu prije nego što bude prekasno:


OBEĆAJEM DA NEMA DAWSON’S CREEKA


Film & TV Superkviz! zabavan je, opušten kviz kojem multimedijska i zaigrana pitanja omogućuju da bude zanimljiv i dinamičan. Što se tiče znanja koje ispituje, kviz će postići balans između naširoko poznatih filmsko-televizijskih klasika (12 žigosanihGrađanin KaneApokalipsa danas… SeinfeldObitelj SopranoMomci s Madisona…) i novijih kvalitetnih ili samo zabavnih projekata (InceptionVitez tame… Family GuyStranger Things…). Presjek općeg poznavanja filma i TV-a bit će upotpunjen ponekom trivijom i brazilskom sapunicom za razonodu, a sasvim je izvjesno da će svoje mjesto na prezentaciji nekako uspjeti pronaći i Simon & Garfunkel.Za sve kvizoljupce koji se još uvijek nisu okušali na našem filmsko-televizijsko-kvizaškom spektaklu, bilo bi pristojno ukratko predstaviti kategorije. Uvod u anatomiju donosi 20 tekstualnih pitanja u standardnom pubkvizaškom „pitanje-odgovor“ formatu, nakon čega stvari postaju zanimljivije: Izgubljeni u prijevodu od vas će tražiti istovremenu analizu slike, zvuka i titlova; Pakleni val očekivat će oštar sluh i još oštriji um; 15 razloga zašto te mrzim naša je slikovna „A, B ili C“ kategorija koja nije toliko bezazlena koliko biste očekivali; Ljudi koji zure u KOZu predstavlja jednu slikovnu zagonetku koja će od vas tražiti ne samo da zagrijete moždane stanice, već i protegnete noge ako nemate oko sokolovo; Igra prijestolja na pozornicu će dovući dvije bodovno najuspješnije ekipe u epskom brzopoteznom finalu koje će odrediti konačnog pobjednika kviza.

Dakako, moguće su male izmjene u strukturi kviza – nikad ne mirujemo i uvijek pokušavamo razviti nove izazovne ali zabavne kategorije.

Vidimo se u nedjelju, 9. prosinca!

Prošla vijest Iduća vijest