Nova KOZa na kul novoj lokaciji

03/11/2016Sven Mikulec
KOZA

U nedjelju, 20. ožujka, s početkom u 19 sati, Rockers Klub u Savskoj 141 po prvi će put svoja vrata otvoriti KOZoljupcima. Nakon osam uspješnih izdanja u Aplauzu, koji se ovih dana naveliko preuređuje, svoj novi dom pronašli smo u rokerskom prostoru preko puta Vintagea, BBF-a i pekare, a pored Movie Puba.

Novi je prostor, ali recept za dobru zabavu ostaje isti: pregršt raznovrsnih pitanja raspoređenih u pet različitih kategorija, sve pod nenadmašnim vodstvom našeg velikog povratnika iz Afrike, stand-up majstora Gorana Vugrineca Goca. Za sve vas koji još niste imali priliku zaigrati KOZu, ukratko ću predstaviti svaki od izazova koji vašu ekipu očekuje u nedjelju u Rockersu. Prvi je izazov pronaći Rockers.

3

Kategorija Opći kaos donosi 20 šarolikih pitanja iz svih mogućih područja znanja. Od Dinamovih davnih europskih uspjeha i Rooseveltovih reformi, preko razmnožavanja puževa i gafova domaćih političara, sve do hitova Janis Joplin i stihova Silvija Strahimira Kranjčevića – Opći kaos baš zaslužuje dano mu ime.

U Sofijinom izboru natjecateljima će biti predstavljeno osam različitih tematskih setova pitanja, a sretnici iz publike čije srećke Goc izvuče iz šešira imat će priliku odabrati četiri kategorije na koje će zatim sve ekipe morati odgovarati.

KOZA3

Multimedijalna kaljuža, ponešto nepravedno najozloglašenija kategorija KOZe, od ekipa će zahtijevati da naše pomno pripremljene filmiće rastave na proste faktore. Iz kojeg filma/TV serije/TV emisije/PC igrice dolazi video? Čiji glas prepoznajete na audiosnimci? Iz čijeg su pera ili tipkovnice nastale rečenice koje čitate u titlovima?

Asocijacije, najdomišljatije nazvana kategorija kviza, donose dva puta po pet pitanja. Odgovori na ova pitanja ujedno su i hintovi koji upućuju na jednu tajanstvenu poznatu osobu.

Veliko finale rezervirano je za dvije najboljeplasirane ekipe, koje će zatim snage odmjeriti u epskom dvoboju pod nazivom Točno u podne. Svaka ekipa dobit će minutu i pol da odgovori na što je više moguće brzopoteznih, najslabijakarikastih pitanja, a tko skupi više točnih odgovora kući nosi titulu pobjednika prve rokerske KOZe ikada!

KOZa ne bi bila to što je bez podrške naših vjernih sponzora. Kvalitetni restorani MekPer’s i California Burrito osiguravaju pobjednicima okrepljene želuce, Zmajska pivovara brine se za njihove jetre, Continental Film, Blitz i Cinestar nagrađuju ulaznicama za aktualne kinohitove, a ekipa iz organizacije kviza pobrinut će se da u restorane i kinodvorane pobjednici odlaze elegantno odjeveni:

KOZA2

Upad se naplaćuje 20 kuna po natjecatelju, svaka ekipa može imati minimalno dva i maksimalno četiri člana. Ne možemo naglasiti dovoljno: broj mjesta još je više ograničen no što je bio u Aplauzu. Sve zainteresirane molimo da što prije prijave svoje ekipe:

  1. SMS-om na 091 1179 329 (ime ekipe, broj članova)
  2. mailom na koza@fak.hr (ime ekipe, broj članova)
  3. ovim jednostavnim online obrascem

Vidimo se u nedjelju!

Prošla vijest Iduća vijest